Cum se vede un salon auto prin ochii unui jurnalist

Recunosc că nu am fost niciodată la un salon auto internațional organizat în România pe vremea când exista așa ceva la noi. De altfel, cele două experiențe pe care le-am avut cu saloanele auto românești mi-au lăsat un gust tare amar, fiindcă au fost niște glume proaste care nu aveau nimic de-a face cu pasiunea pentru mașini.

În schimb, anul ăsta am fost la al șaselea salon auto internațional organizat în străinătate, și anume la Geneva, despre care se spune că ar fi cel mai important, fiindcă se face în fiecare an, spre deosebire de Frankfurt și Paris, care se organizează odată la doi ani.

Poate ai citit știri despre noutățile care au apărut la Geneva 2016, poate nu (nu de alta, dar nu prea mai există site-uri românești de știri auto care merită umărite). În orice caz, bănuiesc că nu te-ai întrebat cum se vede un salon auto prin ochii unui jurnalist.

Ei bine, m-am gândit că ar fi timpul să răspundă cineva la întrebările pe care nu și le pune nimeni. Iar acel cineva sunt eu; și m-am gândit să împart povestea asta scurtă în două bucăți – chestii nasoale și chestii faine – ca să fie mai ușor pentru toată lumea.

Chestii nasoale

Trezitul cu noaptea-n cap

Zborul nostru spre München pleca la ora 5.40 de la Otopeni, așa că a trebuit să mă trezesc la ora 3.00 ca să am timp să mănânc ceva și să fac un duș. Dacă nu știi cum arată un om după patru ore de somn, uite aici:

geneva-2016-01

Simți cum îți pierzi existența prin aeroporturi și avioane

Știu, e mult mai rapid să călătorești cu avionul decât cu mașina, dar după zeci de zboruri la ore din astea nebune, nu prea îți mai vine să mergi nicăieri.

De data asta, avionul nu a fost foarte aglomerat și am reușit să dorm vreo oră, după care m-am trezit cu o durere de gât cruntă. Dar de cele mai multe ori nu pot să dorm și citesc revistele companiilor aeriene, care sunt la fel de plictisitoare ca zborurile în sine.

geneva-2016-03

În numărul ăsta am găsit totuși ceva interesant: o reclamă

geneva-2016-04

În cele din urmă, ajung să ascult muzică de pe telefon și să aștept căruciorul cu mâncare și băutură. Trist

geneva-2016-02

De data asta, pierderea de vreme a fost și mai mare pentru că am stat vreo 20-30 de minute la o ditamai coada la controlul pașapoartelor în aeroportul din München

geneva-2016-05

Îți vine să-i înjuri pe toți care se bagă în fața ta la coada de intrare la salon

Surpriză! Nu doar românii sunt nesimțiți, ci și străinii. Când s-au deschis porțile salonului la 7.30 în prima zi dedicată presei, toate națiile considerate civilizate și-au dat coate și s-au băgat cât mai în față cu putință, ca să prindă un loc în centrul de presă, unde e cald și bine.

geneva-2016-15

Te rogi la zeii internetului să mai arunce 2-3 mega de net către laptopul tău plin cu poze și filmări

În primele două ore, netul de la salon a mers ireproșabil și am reușit să trimit materiale colegilor rămași în țară, dar după ce s-a umplut centrul de presă, netul s-a oprit pur și simplu.

geneva-2016-16

O rețea wireless pentru vreo 200 de oameni. Ce zici, merge?

Așa că am fost să cerșesc parole pentru rețelele wireless de la standurile producătorilor. Anul ăsta, BMW a fost partenerul meu de nădejde. Am stat chiar pe o canapea!

Găsești tot felul de personaje dubioase care par a fi spioni pentru alți producători

De exemplu, băiatul ăsta, care a bătut cu degetele în fiecare centrimetru pătrat de tablă de pe ușa portbagajului și a scos la un moment dat un instrument de măsurare a distanței dintre panourile de caroserie.

geneva-2016-20

De cele mai multe ori, oamenii ăștia vin din Asia, iar unii dintre ei au caiete pe care își notează fiecare căcățiș pe care îl văd la o mașină. Noi glumim că așa apar copiile de mașini din China, că nu-și permit ăia să cumpere un exemplar din showroom și trimit soldățeii ăștia să facă tot felul de măsurători. Dar știi cum e: aproape orice glumă are și un sâmbure de adevăr.

Chestii faine

Dai blană pe autostrăzile din Germania

După ce am aterizat la München, am luat un BMW Seria 4 435i xDrive cu care am mers până la cazarea noastră de lângă Geneva. Și ce au făcut băieții prin Germania? Au dat gaz, firește.

Întâlnești oameni faini din companiile auto

De exemplu, tipul care se ocupă de dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă de la BMW.

Întâlnești oameni faini din presa internațională

Sigur ai auzit de Evo, Chris Harris, Road & Track sau Car & Driver. Acolo au fost toți, în centrul ăla de presă unde nu mergea netul.

Încerci să nu râzi de cei care încearcă ochelari de VR pentru prima dată

geneva-2016-43

Cel mai amuzant e când dau din cap ca niște curci amețite

Evident, bălești la mașinile mișto pe care s-ar putea să nu le mai vezi altă dată

geneva-2016-18

Asta nu e nouă deloc, dar e faină în draci!

geneva-2016-42

batch_DSC01208

batch_DSC01122

batch_DSC01234

batch_DSC01217